Ga naar hoofdinhoud

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking. Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten. Reflexzonetherapie ondersteunt de gezondheid op een natuurlijke manier en helpt de balans te herstellen. Een van de belangrijkste effecten is dat je met een voetreflexmassage plekken kunt raken, waar je met woorden niet kunt komen. Zo kan het van binnenuit voor beweging en inzichten zorgen, die je met je ratio niet bedacht krijgt. Ben jij benieuwd wat reflexzonetherapie voor jou kan betekenen?

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal van je lichaam dat je uit balans bent: ziek zijn is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam om de oorzaak van de verstoring van een gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen. Reflexzonetherapie ondersteunt het lichaam om deze balans weer te herstellen doordat deze methode het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen activeert en ondersteunt. Het is een massagetechniek, die de disbalans in de mens opheft en het natuurlijk evenwicht helpt te herstellen. Het is geen vervanging van een reguliere behandeling maar kan een goede ondersteuning geven in het proces en versterkt het effect van andere therapieën. Ik kijk daarom naar jouw totale persoonlijke situatie.

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat op de handen, voeten en oren zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam, de zogenaamde reflexzones. Door op deze punten, middels speciale technieken, met duim of vingers druk uit te oefenen, wordt de doorbloeding verbeterd en krijgt het lichaam kans afvalstoffen op te ruimen, waardoor de bijbehorende organen en lichamelijke functies beter in balans komen.

Hoe werkt reflexzonetherapie?

Wanneer kun je reflexzonetherapie inzetten?

Omdat reflexzonetherapie het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen activeert en ondersteunt, kunnen de behandelingen toegepast worden bij allerlei klachten, en zijn ze ook inzetbaar bij mensen zonder klachten. Vanwege het ontspannende effect kom je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust. Hierdoor verminderen stressgevoelens en kom je beter in je vel te zitten wat je minder vatbaar maakt voor ziektes.

Verkeerde eetgewoontes, je levenswijze, stress, omgevingsfactoren, enzovoort, kunnen mede van invloed zijn op je klachten. Daarom kijk ik ook met je naar verbanden, zodat ik daar met mijn behandelingen op in kan spelen en jij inzicht krijgt in de oorzaak van de klachten en zo zelf een actieve rol kan spelen bij het herstel.

Oosterse en Westerse geneeswijzen

Oosterse en Westerse geneeswijzen

De westerse medisch reguliere gezondheidszorg is van hoog niveau. De behandelingen bestaan echter vaak uit symptoombestrijding zonder dat het daadwerkelijke probleem wordt opgelost. Lichaam en geest worden los van elkaar gezien en benaderd. Men is vooral gericht op het denken. Hoofd en hart zijn losgekoppeld.

Reflexzonetherapie behoort tot de Oosterse geneeswijzen. Binnen de Oosterse geneeswijzen is het van belang dat lichaam en geest in balans zijn. Het een kan niet bestaan zonder het ander. Om goed te kunnen functioneren hebben we beide systemen nodig. Het is van belang dat er een balans is tussen hoofd en hart, tussen de mannelijke en vrouwelijke energie, tussen actie en rust, zodat we keuzes kunnen maken die hun basis vinden in heel ons wezen. Niet alleen op denken of alleen op voelen, maar op beide.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact met mij op.

Back To Top