Skip to content

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking.

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal: er is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Het is een poging van het lichaam om de verstoring van de gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen.

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de voeten (maar ook op de handen en oren) zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Door op deze zogenaamde reflexzones middels speciale technieken te masseren wordt een reactie elders in het lichaam bewerkstelligd.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten.

Reflexzonetherapie ondersteunt de gezondheid op een natuurlijke manier en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Het activeert het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. En het stimuleert het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen. Is er dan toch een keer iets dat genezen moet worden, dan is je lichaam zelf zo optimaal mogelijk in staat om veel te helen.

Je komt lichamelijk en geestelijk tot rust waardoor stressgevoelens verminderen. Het maakt dat je veerkrachtig in het leven staat en zowel fysiek als mentaal beter om kunt gaan met al wat op je pad komt.

Vastzittende energie kan weer gaan stromen waardoor niet alleen (pijn)klachten kunnen verminderen maar juist ook inzichten kunnen ontstaan.

Reflexzonetherapie is dus inzetbaar bij zowel klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Reflexzone therapie

Traditionele Chinese Geneeskunde

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) vindt zijn oorsprong in China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Niet alleen om ziekten te behandelen, maar juist ook om ze te voorkomen. De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) vindt zijn oorsprong in China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Niet alleen om ziekten te behandelen, maar juist ook om ze te voorkomen.

Reflexzone therapie

Yin en Yang en de 5 elementen vormen de basis van de TCG, waarbinnen alles draait om harmonie, evenwicht en Qi.

  • Yin en Yang zijn zowel elkaars tegengestelden, als ook elkaars aanvullende waarden.
  • De 5 elementen bestaan uit Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal en vormen een voedende cyclus.
  • Qi is de levensenergie die door je hele lichaam stroomt via meridianen/energiebanen.

De Qi is onder andere te beïnvloeden met massage en brengt lichaam en geest, Yin en Yang en de 5 elementen meer in balans.

Volgens Chinese methode zal ik de meridianen, acupressuurpunten en reflexpunten behandelen. De Chinese massagetechnieken combineer ik met de traditionele voetreflex behandeling wat betekent dat ik behalve de voeten, ook de onderbenen en knieën zal masseren. Afhankelijk van de oorzaak van je klacht kan het zijn dat ook je handen, armen, hoofd, oren en andere delen van je lichaam gemasseerd worden.

Reflexzonetherapie en de benadering vanuit de TCG hebben op een andere manier invloed op het lichaam. Door ze te combineren kunnen ze elkaar ten positieve beïnvloeden.

Energetische massages

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Deels is deze energie zichtbaar, deels is die onzichtbaar. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat de energie vrij kan stromen. Door een blokkade in de energiestroom, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. De energetische massages zijn zachte massages die erop gericht zijn energiekanalen te openen, stagnaties in de energiestroom op te heffen en geblokkeerde energie weer in beweging te brengen. Ze hebben uitwerking op fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. Ze vormen de schakel tussen ons lichamelijke en energetische zijn. De massages zijn inzetbaar bij klachten en bieden een waardevolle aanvulling wanneer je meer balans zoekt in je leven. Bijvoorbeeld:

  • Om in je kracht te komen
  • Om beter met emoties om te leren gaan
  • Bij zingevingsproblematiek
  • Als ondersteuning in fases van veranderingen in je leven
Back To Top