Skip to content

Verminder klachten en stress, Vergroot je levensvreugde.

In het dagelijks leven kom je nogal eens voor uitdagingen te staan. Wanneer je je eigen behoeftes dan niet goed in kaart hebt, kun je vermoeid, gefrustreerd en gestrest raken en over je grenzen (laten) gaan. Onvoldoende rust kan er voor zorgen dat je overprikkeld raakt en er kunnen allerlei uiteenlopende (lichamelijke) klachten ontstaan.

Vooral als hooggevoelige met een groot verantwoordelijkheidsgevoel kan dit een valkuil zijn. Doordat je goed aanvoelt wat anderen nodig hebben en omdat je het goed wilt doen voor iedereen, kun je geneigd zijn jezelf voorbij te lopen.

 • Verlang jij er naar meer tijd voor jezelf te nemen en goed voor jezelf te zorgen?
 • Wil jij op natuurlijke wijze bezig zijn met je gezondheid om je klachten te verminderen?
 • Loop je steeds tegen dezelfde issues aan waar je moeite mee hebt en die jou spanningen geven?
 • Wil jij veerkrachtig in het leven staan om klachten te voorkomen?
 • Vind je het moeilijk om te ontspannen en te genieten?
 • Streef je er naar lekker in je vel te zitten en je eigen leven te leven vanuit je hart?

Kies dan nu voor jezelf!

Ik bied je graag de helpende hand.
Zodat jij jouw balans kunt vinden en de rust en energie gaat ervaren waar je zo naar verlangt.
Lees hieronder hoe ik jou kan helpen om je klachten te verminderen, te ontspannen en genieten en jezelf te kunnen zijn.

Mijn werkwijze

Met voetreflex als basis werk ik vanuit het holistische mensbeeld: lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ongeacht met welke vraag of klacht je bij mij komt, ik zal je altijd vanuit deze visie benaderen.
Hierdoor kun je inzichten krijgen in waarom nu uitgerekend bij jou bepaalde dingen zich voordoen.

Visie
Mijn zienswijze is dat klachten onder andere kunnen ontstaan als liefdevolle uitnodiging om bij jezelf te rade te gaan of je wel het leven leeft dat bij je past. Doe je wel wat jij leuk vindt? Leef je wel jouw eigen leven? Of ben je bezig andermans leven te leven? Heb je te veel stress op dit moment en loop je jezelf misschien voorbij? Ik kijk altijd met je mee naar mogelijke onderliggende oorzaken van een klacht.

Met deze inzichten kan ik je behandelen en kun jij zelf meer de regie in handen nemen. De behandelingen bieden een ondersteuning in het opheffen van blokkades zowel fysieke als mentale. Hierdoor kunnen klachten verminderen en ontstaan er mogelijkheden zelf noodzakelijke veranderingen door te voeren.

Behandelmethodes:
Mijn behandelingen zijn gebaseerd op reflexzonetherapie, maar kunnen ook methoden zoals IEMT en/of systemisch werk omvatten, afhankelijk van de klacht, vraag en/of je behoeften. Soms combineer ik methoden voor een krachtiger effect. Het combineren van methodes in één behandeling zorgt ervoor dat ze elkaar direct versterken en aanvullen, waardoor het effect groter is dan de som der delen. Deze diepere en bredere aanpak is inzetbaar zowel bij klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Ademhaling
Naast bovenstaande methoden is ademhaling een belangrijk aspect, omdat het invloed heeft op zowel fysieke processen als je gemoedstoestand. Je ademhaling weerspiegelt je emotionele balans. Een goede ademhaling versterkt je immuunsysteem en zorgt dat je minder stress ervaart. Daarom zal er tijdens de behandelingen ook aandacht zijn voor je ademhaling.

Mijn missie is om jou mee te nemen naar de stilte en rust in zichzelf. Zo kun je dicht bij je eigen natuur komen en je eigen leven gaan leven vanuit je hart. Door meer te doen wat bij je past, verminder je niet alleen je klachten, maar vergroot je ook je levensvreugde.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal: er is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Het is een poging van het lichaam om de verstoring van de gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen.

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de voeten (maar ook op de handen en oren) zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Door op deze reflexzones middels speciale technieken te masseren wordt een reactie elders in het lichaam bewerkstelligd.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten.

Reflexzonetherapie ondersteunt de gezondheid op een natuurlijke manier en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Het activeert het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. En het stimuleert het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen. Is er dan toch een keer iets dat genezen moet worden, dan is je lichaam zelf zo optimaal mogelijk in staat om veel te helen.

Vastzittende energie kan weer gaan stromen waardoor niet alleen (pijn)klachten kunnen verminderen maar juist ook inzichten kunnen ontstaan.

Reflexzonetherapie is dus inzetbaar bij zowel klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk hier de video waarin ik meer uitleg geef over reflexzonetherapie.

Tijdens de behandeling combineer ik reflexzonetherapie met zienswijzen en behandelmethodes vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ook kan ik er voor kiezen een energetische reflexzonemassage in te zetten. Klik hier voor meer informatie.

Effecten Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie heeft als effect dat je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust komt. Hierdoor verminderen stressgevoelens, kom je beter in je vel te zitten en houd je meer energie over. Het maakt dat je veerkrachtig in het leven staat en zowel fysiek als mentaal beter om kunt gaan met al wat op je pad komt. Je raakt minder vatbaar voor ziektes en kunt meer ontspannen en genieten.

Ik ga samen met jou op zoek naar de onderliggende oorzaak van je klacht. Dit bewustzijnsproces helpt je aan inzichten, zodat je zelf ook een actieve rol kunt spelen bij het herstel.

De behandelingen zijn inzetbaar voor verlichting en ter voorkoming van klachten. Ze versterken je algehele gezondheid en veerkracht.

Tarief en vergoedingen

Klik hier voor een overzicht van de behandelingen en tarieven.
Veel zorgverzekeraars vergoeden reflexzonetherapie in de aanvullende verzekering.
Raadpleeg je eigen zorgverzekeraar over de polisvoorwaarden.

IEMT

IEMT (Integral Eye Movement Therapie) is een krachtige methode die met behulp van oogbewegingen* kan helpen ingrijpende levenservaringen te verwerken en los te laten. Sommige herinneringen zijn ergens in een hoekje van ons brein opgeslagen. Zonder dat je je ervan bewust bent, kun je hier weldegelijk nog last van hebben.

Met IEMT kun je de lading afhalen van stress en emoties zoals onder andere verdriet, boosheid/frustratie, angst. Zo kun je patronen die te maken hebben met deze gevoelens doorbreken en kunnen oude belemmerende patronen plaatsmaken voor nieuwe inzichten en wijsheid.

Met IEMT werken we vanuit de gevoelsbeleving. Met behulp van een aantal vragen ga je terug naar een eerste herinnering met dit gevoel waarop vervolgens de oogbewegingen worden gedaan. Dit wordt een aantal keer herhaald. De herinnering hoef je niet te vertellen mede hierdoor en doordat je je focust op de oogbeweging hoef je deze ook niet herbeleven. Dat maakt het minder belastend. Zo worden in je onderbewustzijn oude programma’s getransformeerd naar een vrijer leven en nieuwe manier van zijn.

Aangezien onze emoties vaak ten grondslag liggen aan lichamelijke klachten en aangezien welke klacht dan ook altijd een gevoel is, kan IEMT ook een positief effect hebben op fysieke klachten.

Daarnaast is IEMT een mooie methode om te gebruiken bij persoonlijke groei omdat het ook in te zetten is om inzichten en positieve gevoelens te integreren.

Bekijk hier de video waarin ik meer uitleg geef over IEMT.

* In bepaalde situaties kan het wenselijk zijn om niet met oogbewegingen te werken. Ik zal dan een andere techniek inzetten met dezelfde krachtige uitwerking.

Effecten IEMT

Na afloop kun je een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn ervaren.

Systemisch werken ofwel familieopstellingen d.m.v. een tafelopstelling

Systemisch werken gaat er vanuit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving en relaties. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet, hoe je het doet en waarom je dit zo doet.

Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van halfedelstenen om dit inzichtelijk te maken. De halfedelstenen krijgen een plek in de ruimte en representeren de mensen die deel uitmaken van een bepaald systeem. Door er van een afstand naar te kijken, kunnen thema’s en patronen aan het licht komen, waar we ons normaal gesproken niet bewust van zijn. Het verheldert je persoonlijk handelen en kan leiden tot inzichten, acceptatie en een sleutel tot oplossingen.

Zo vinden veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Door de onlosmakelijke verbinding met alle familieleden nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee, die allemaal doorwerken in ons dagelijks functioneren. Een familiesysteem heeft een volgorde, iedereen heeft een unieke plek. Sta je onbewust niet op de juiste plek, dan kan het zijn dat je (fysieke, mentale of emotionele) problemen ervaart. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk waardoor er balans komt en de energie weer kan gaan stromen.

Met systemisch werk kun je naast de systemen waar je deel van uitmaakt ook een situatie of een (lichamelijke) klacht opstellen waardoor je er van een afstand naar kunt kijken, zodat je ook op dat gebied inzicht in patronen kunt krijgen wat verandering mogelijk maakt.

Bekijk hier de video waarin ik meer uitleg geef over familieopstellingen.

Effecten Systemisch werken ofwel familieopstellingen d.m.v. een tafelopstelling

Een tafelopstelling kan je anders doen kijken naar een situatie en je eigen positie. Deze inzichten kunnen een verandering in jou(w gedrag) teweeg brengen. Door een opstelling komt er een proces op gang waarin het systeem opnieuw wordt geordend en er balans kan ontstaan. Het biedt de impuls/mogelijkheid/opening om een nieuwe plek in te nemen en je anders te gaan verhouden tot een situatie.

Dit kan verlichting van zowel stress als lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

Reflexzonetherapie verdiepend

Reflexzonetherapie combineren met mijn andere methodes zoals IEMT en familieopstellingen, kan in bepaalde situaties wenselijk en heel waardevol zijn. Het combineren van methodes in één behandeling zorgt ervoor dat ze elkaar direct versterken en aanvullen, waardoor het effect groter is dan de som der delen.
Deze diepere en bredere aanpak is inzetbaar zowel bij klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Werkwijze:

 • Om jou mijn volledige aandacht te kunnen geven en de behandelsessie met zorg en liefde uit te kunnen voeren, duren de sessies 90-105 minuten. Dat geeft de ruimte om de diepte in te gaan en zo bij jouw kern te komen.

Naast alle effecten zoals genoemd bij reflexzonetherapie is deze combinatie er vooral gericht op terug te gaan naar jouw basis zodat jij jezelf kan zijn. We gaan een laagje dieper in bewustwording.

De methodes helpen om belemmerende patronen plaats te laten maken voor nieuwe inzichten en wijsheid. Hierdoor ben je beter in staat je eigen leven te leven vanuit je hart.
Je leert jezelf beter kennen en liefdevol omarmen.

Dit pad van persoonlijke ontwikkeling laat je genieten van het leven op een diepe en vervullende manier.

Reflexzonetherapie verdiepend bied ik aan als losse sessies en in een traject.

Losse sessies

De losse sessies zijn geschikt als korte verkenning van een specifiek thema of als tijdelijke aanvulling op reflexzonetherapie.

In bepaalde situaties kan het wenselijk zijn
1-3x de gecombineerde methodes in te zetten om iets te doorbreken of een uitwerking te versterken.

Traject

Het traject geeft je de gelegenheid de diepte in te gaan, bij je kern te komen, patronen te doorbreken en duurzame veranderingen te integreren. Het biedt een veilige ruimte voor groei en ontwikkeling.

Door te kiezen voor het traject van 8 behandelsessies, investeer je in je welzijn en leg je de basis voor een leven dat meer in lijn is met jouw diepste waarden en verlangens op de lange termijn. Het is een krachtige stap naar innerlijke rust, vervulling en de balans van een authentiek leven.

Tarief en vergoedingen

Klik hier voor een overzicht van de behandelingen en tarieven.
Veel zorgverzekeraars vergoeden reflexzonetherapie in de aanvullende verzekering.
Raadpleeg je eigen zorgverzekeraar over de polisvoorwaarden.

Tenen Lezen

Laat je tenen vertellen, tenen zijn namelijk de spiegels van je leven. De stand van de vorm van de tenen laten zien hoe iemand in elkaar zit. Tenen tonen hoe er met gevoel en met verstand wordt omgegaan, hoe je reageert in bepaalde situaties.

Voor wie?
Tenenlezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is. Voor mensen die van tijd tot tijd even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Kortom: voor iedereen die dicht bij zichzelf wil blijven.
Tenenlezen is een geschikte methode om zelfkennis op te doen. Het biedt je inzichten en helpt je om vanuit jouw eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die bij jou passen.

Consult:
In een persoonlijk consult zal ik aan de hand van vorm en stand van je tenen vertellen wat jouw tenen mij vertellen over jou.

Samen met je partner een gezamenlijk consult tenenlezen kan een verdiepende laag en meer verbinding binnen jullie relatie bieden.  Aan de hand van deze stand en vorm kijk ik naar de kenmerken van jullie beiden en naar de overeenkomsten en verschillen van hoe jullie omgaan met bepaalde situaties. Het is een leuk en ontspannen samenzijn wat vooral herkenning, inzichten en begrip voor elkaar kan geven.

Workshop:
Hierbij leer je samen met collega’s, familie of vrienden welke teen wat zegt en in grote lijnen hoe je dat kunt interpreteren. Vervolgens gaan jullie dit in de praktijk brengen door bij elkaar naar de tenen te gaan kijken. Dit is een erg leuk en ontspannen samenzijn wat tegelijkertijd inzichten en begrip voor elkaar kan geven.

Investeer in je welzijn met Tenen lezen. Dit zijn de tarieven:

 • Persoonlijk consult 60 minuten: € 83,50
 • Workshop tenenlezen +/- 2 uur: € 35,- p.p.
  Minimale deelname 5 personen. Datum op aanvraag in te plannen.
  Neem gerust contact op om te overleggen over een afwijkend aantal deelnemers of voor andere vragen.
Back To Top