Skip to content

Wat maakt dat we vaak zo bang zijn te leven vanuit ons hart terwijl we diep van binnen allemaal dat verlangen hebben?

Daar wil ik in mijn podcast aandacht aan geven en dan met name hoe je juist kunt leven vanuit je hart. Zodat je rust gaat ervaren en kunt genieten omdat je je eigen leven leeft.

Verminder stress en vergroot je levensvreugde. Ontdek hoe je je hart als kompas kan gebruiken voor meer rust, ontspanning en een authentiek leven.

Welkom bij mijn podcast. Ik ben Gineke en als reflexzonetherapeut deel ik ervaringen, tips en zienswijzen om je te helpen je eigen leven te leven. Ik geloof dat de wereld mooier en zachter wordt wanneer we meer leven vanuit ons hart.

Als hooggevoelige met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ken ik de uitdagingen om balans te vinden in een hectische wereld.

Ben jij (hoog)gevoelig en zorg je graag goed voor jezelf, dan is deze podcast voor jou. Iedere aflevering is een stap om dichter bij je eigen natuur te komen, zodat je je authentieke zelf durft te zijn en meer rust gaat ervaren omdat je leeft vanuit je hart.

Druk op play en begin vandaag nog met het leven vanuit je hart. Ik wens je veel luisterplezier! Mochten mijn afleveringen je raken of inspireren, deel dan jouw ervaring via gineke@regila.nl. Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste afleveringen? Abonneer je dan op mijn podcast via de Spotify-app of Apple Podcasts-app. En als je een moment vrij hebt, zou ik het enorm waarderen wanneer je daar ook een review wilt achter laten met bijvoorbeeld vijf sterren. Jouw steun helpt anderen deze podcast te ontdekken. Dank je wel!

#21 Wist je dat je een liefdes-teen hebt?

In het kader van Valentijnsdag dacht ik dat het wel leuk was om daar iets over te vertellen. Want onze tenen weerspiegelen hoe we in elkaar zitten, hoe we met ons verstand en met ons gevoel omgaan, hoe we reageren in bepaalde situaties enz. Tenenlezen kan dus voor herkenning, inzichten en compassie zorgen.

De vierde teen van je linkervoet (de teen naast je kleine teen), is je liefdes-teen. Die laat zien hoe jij liefde ervaart, uit, toelaat enz. In deze aflevering vertel ik je meer over de liefdes-teen, maar over iedere teen valt veel te vertellen.

Interessant he?! Beluister deze aflevering en laat je verrassen!
Nieuwsgierig geworden? Plan dan eens een afspraak voor een consult tenenlezen en laat je tenen vertellen.

#20 Overwin je angsten en sla bruggen met vertrouwen!

Als reflexzonetherapeut ben ik van de voeten en die houd ik graag goed geaard. Luister in deze aflevering hoe ik dit heb toepast in een wiebelige situatie.

Aan de hand van bijpassende metafoor geef ik je tips om innerlijke stabiliteit te vinden en vertrouwen te hebben in jezelf, zelfs als het pad onzeker lijkt.

#19 Lachen als medicijn.

Met tips voor een vrolijker en gezond leven.

Ontdek in deze aflevering waarom lachen een sleutel is tot welzijn.

Ik neem je mee in een persoonlijke ervaring en geef je praktische tips om meer vreugde in je dagelijks leven te brengen.

#18 Laat je meenemen in de stilte.

Vertraag en laat je opladen door de zon.

Wist je dat het voor je brein niet uitmaakt of iets werkelijkheid is of fantasie? Laat je in gedachten meenemen naar de heerlijke rustgevende plek van deze opname en kom op adem. Een paar minuten stil staan doet je tot rust komen en laadt je op met hernieuwde energie.

#17 Doorbraak door een familieopstelling.

Voel je gesteund.

Vorige aflevering had ik het over dat een familieopstellingen helpend kan zijn bij familie-perikelen rondom kerst. Vandaar dat ik in deze aflevering een ervaringsverhaal uit mij praktijk met je deel zodat je een beeld hebt bij wat het combineren van reflexzonetherapie met IEMT en een familieopstellingen kan doen. Neem vooral ook de tips die ik deel ter harte.

#16 Kerststress?

De kerstman zegt niet voor niets ‘ho ho ho’

Deze uitspraak van Loesje inspireerde mij omdat ik om me heen zie en hoor dat kerst voor veel mensen toch een verplichting is en dat iedereen in de decembermaand druk is.

Vandaar deze opname waarin ik je bewust wil maken over de diepere betekenis van kerst en ook toelicht hoe een voetreflexmassage juist in deze periode heel waardevol kan zijn. Ben je nog op zoek naar een geschenk voor met kerst? Denk dan aan dat de kerstman niet voor niets zegt: ho ho ho en geef jezelf (of iemand anders) een voetreflexmassage cadeau.

Veel luisterplezier en een hele fijne decembermaand toegewenst.

#15 Een tweede leven.

Door bagage achter te laten bij de kapper.

Met het doneren van mijn haren gaf ik ze niet alleen een tweede leven, maar kreeg ik ook heel mooie inzichten over de periode van mijn leven waarin de afgeknipte haren waren gegroeid. Graag neem ik je mee in het zelfvertrouwen dat mij deze bewustwording gaf. Ik nodig je uit bij jouw volgende kappersbezoek daar ook eens bij stil te staan en dit te combineren met een voetreflexmassage.

#14 Authentiek leven door facereading

Word weer wie je werkelijk bent.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding Chinese Facereading. Bij facereading ga je kijken naar wie je werkelijk bent, zodat je hele mooie inzichten over jezelf kunt krijgen šŸ˜Š.

In deze aflevering vertel ik je het verhaal van hoe ik na mijn eerste les de facereading al heb kunnen toepassen bij een cliƫnte. Het heeft er mede voor gezorgd dat zij nu de energie, ontspanning en vrijheid ervaart die voortkomen uit authentiek leven.

#13 Vogels als gids in bewustwording.

Van onwetendheid naar zelfcompassie.

In deze aflevering vertel ik je het verhaal over het ontstaan van mijn passie voor vogels en hoe dit parallel liep aan de stappen in het bewustzijnskwadrant. Laat je meenemen op mijn reis waarin ik op een erg leuke manier tot inzichten kwam. Ontdek hoe mijn ervaring ook jou kan helpen om meer geduld en begrip voor jezelf te hebben tijdens leerprocessen en persoonlijke ontwikkeling.

#12 Wat het (h)erkennen van hooggevoeligheid je kan brengen

een reis naar zelfbewustzijn en begrip

Dingen lezen over hooggevoeligheid en ervaringen van anderen daarover horen, kan helpen jezelf en anderen beter te begrijpen. Daarom deze aflevering over hooggevoeligheid waarin ik mijn eigen kennismaking met hooggevoeligheid met je deel. Ook vertel ik je over een ervaring uit mijn praktijk waarin een client ontdekte hooggevoelig te zijn wat mij diep raakte. Wellicht herken je jezelf of anderen er in.

Hooggevoelig of niet, met deze podcastaflevering hoop ik je te inspireren te durven erkennen wie je bent met alle voordelen van dien.

#11 Van belemmerende gedachten naar authentiek leiderschap

word je bewust van je eigen belemmerende beelden

In deze podcastaflevering deel ik graag een inspirerend ervaringsverhaal uit mijn praktijk. Ik neem je mee in het verhaal van een dame die, ondanks haar capaciteiten als leidinggevende, zichzelf in twijfel trok. Ik vertel je hoe zij ontdekte welke belemmerende beelden haar in de weg stonden en hoe ze uiteindelijk het vertrouwen in haar eigen manier van leidinggeven terugvond.

Door naar dit verhaal te luisteren, zul je inzicht krijgen in de impact van belemmerende beelden en bewust worden van welke belemmeringen jij wilt transformeren.

#10 Ontdek de kracht van een metafoor en breng je gedachten tot rust.

Hoe draaihekjes mijn rondtollende gedachten tot rust brengen.

Ontdek de kracht van metaforen in deze podcastaflevering waarin ik je meeneem naar Zuid-Limburg. De draaihekjes in het prachtige landschap staan symbool voor de draaikolk van gedachten die ik wel eens kan hebben. Laat je inspireren terwijl ik mijn persoonlijke reis deel en leer hoe je met behulp van deze metafoor nieuwe perspectieven kunt ontdekken en met humor je gedachten tot rust kunt brengen.

#9 Wat een koekoek me leerde over aannames en persoonlijke groei.

Levensles door een misvatting.

Het is normaal dat je dingen invult, aanneemt en oordeelt, maar besef je dat het niet altijd de waarheid hoeft te zijn. In deze aflevering gebruik ik mijn ervaring met een koekoek als metafoor. Ik vermoed dat de kans groot is dat je je er in herkent. De koekoek liet mij zien hoe belangrijk het is dat we ons bewust zijn van onze aannames en open te staan voor nieuwe inzichten.

#8 Hoe de tiener in mij rust in mijn hoofd wist te creƫren.

Leer hoe het kiezen van je gedachten kan leiden tot meer mentale balans.

Tijdens een wandeling viel mijn oog op verschillende veren op de grond, en die brachten mij terug bij een herinnering hoe ik als tiener voor rust in mijn hoofd zorgde. In deze aflevering deel ik deze herinnering en de wijsheid van mij als tiener met je zodat ook jij meer rust in je hoofd kunt creƫren.

#7 Wil je een verandering doorvoeren? Neem dan een kapmes mee!

Ontdek hoe een simpele metafoor je kan helpen.

Iets veranderen kost niet alleen tijd, het vraagt ook inspanning van je. Dit kan soms de drempel zijn om ergens maar niet aan te beginnen. Er op een andere manier naar kijken kan het ineens veel lichter maken waardoor je wel de stap gaat nemen.

In deze podcastaflevering gebruik ik een metafoor om je een ander beeld te geven van de wegen die je bewandelt tijdens het doorvoeren van een verandering. Hierdoor begrijp je beter wat er gebeurt, wat het makkelijker maakt je in te zetten voor de keuze die je gemaakt hebt.

#6 Kies jij het zekere voor het onzekere of het onzekere voor het zekere?

Durf te kiezen voor passie en voldoening.

Ons brein wil pijn voorkomen, dus het is begrijpelijk dat we geneigd zijn de keuze te maken om dingen uit de weg te gaan die ons een vervelend gevoel kunnen geven. Maar wanneer je diep in je hart kijkt, dan weet je dat het pad met de onzekere uitkomst juist de moeite waard kan zijn omdat die je de kans geeft te doen waar je blij van wordt ā¤ļø.

Ik heb een passie voor vogels en in deze aflevering vertel ik je over een ervaring die ik had toen ik een vogel hoorde zingen en wat het mij gebracht heeft het onzekere te kiezen boven het zekere.

#5 Kies jij met je hoofd of kies jij met je hart?

Hoe Luisteren naar Je IntuĆÆtie leidt tot Authentieke Keuzes.

In deze podcastaflevering deel ik het mooie verhaal van een van mijn cliƫnten. Zij was op zoek naar een baan, maar keuzes maken lukte niet omdat allerlei argumenten bleven rondtollen in haar hoofd.
Tijdens haar traject heeft ze de weg van haar hoofd naar haar hart gevonden + de baan die bij haar past.

#4 Wat maakt jou gelukkig?

Voorbij het oppervlakkige.

In deze aflevering, die gaat over geluk, wil ik je inspireren om dieper geluk beter te begrijpen en vreugde te vinden in kleine alledaagse dingen, die vaak de meeste voldoening geven. Ik nodig je uit eens na te gaan wat geluk voor jou betekent en begeleid je om ook eens stil staan en te voelen wat jou gelukkig maakt. Laat me gerust weten wat je hebt ervaren tijdens het luisteren naar deze aflevering via gineke@regila.nl. Ik vind het leuk als je je ervaringen met me deelt.

#3 Vind de omgeving waarin jij je comfortabel voelt.

Wat vogels je kunnen leren over authenticiteit.

Vogels laten ons zien hoe belangrijk het is om ons eigen pad te volgen en niet te worden beperkt door verwachtingen. Net zoals verschillende vogelsoorten hun unieke behoeften en omgevingen hebben, zo geldt dit ook voor mensen. Wanneer we ons richten op wat bij ons past en ons niet laten beĆÆnvloeden door anderen, kunnen we bewuste keuzes maken in we ons leven leiden.

#2 Ben jij allergisch voor je baas?

Luister in dit praktijkverhaal hoe irritatie leidde tot groei.

In deze aflevering deel ik een ervaring uit mijn praktijk met je. De dappere dame in kwestie had de moed om naar de boodschap achter haar allergie te durven kijken. Luister mee naar hoe zij dit om wist te keren met fantastische gevolgen voor haar. Laat je inspireren!

#1 Leven vanuit je hart

Wat is leven vanuit je hart? Wat brengt het je?

In deze eerste aflevering ga ik het hebben over wat is nu leven vanuit je hart? Wat brengt het je? Voor wie is het bedoeld? En natuurlijk ga ik iets meer over mezelf vertellen zodat je mij ook leert kennen.

Back To Top