Ga naar hoofdinhoud

Hoe kan ik er zijn voor anderen, zonder mijzelf te verliezen?

Omdat ik aan de basis van de gezondheid van mensen wilde staan, ben ik ben ooit begonnen als doktersassistente. In de praktijk kon ik met mijn holistische kijk echter niet uit de voeten. Ondanks dat ik inmiddels al de opleiding voor reflexzonetherapie gedaan had, durfde ik toch niet mijn eigen praktijk op te starten. Wat had ik als verlegen muurbloempje nou te bieden? Wat zouden anderen van mij denken als ik zomaar de zekerheden van mijn vaste baan op zou zeggen?

Pas toen iemand die zekerheden ‘gouden kettingen’ noemde, voelde ik hoe erg ze knelden. Dat was het moment dat ik mezelf de vraag stelde: Hoe kan ik er zijn voor anderen, zonder mijzelf te verliezen? Ik heb mijn onzekerheden aan durven kijken en de stap gewaagd mijn hart te volgen en voor mijzelf te beginnen. Vanaf dat moment kon ik mezelf stap voor stap ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op werkvlak. Inmiddels voel ik me vrij en durf ik mezelf te zijn. Dat gun ik jou ook!

Ik heb mij ontwikkeld tot een coach/therapeut die weet en begrijpt hoe het is om een (hoog)gevoelig, zelfbewust en intuïtief persoon te zijn, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een eigen onderneming of andere verantwoordelijke functie.

Met al deze eigenschappen kom ook ik regelmatig voor de uitdaging te staan mijzelf niet kwijt te raken. Ik weet inmiddels hoe ik mijn onrust, emoties of lichamelijke klachten kan vertalen. Daar waar mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en hooggevoeligheid me voorheen in de weg zaten, heb ik geleerd en ervaren dat deze me juist helpen wanneer ik ze inzet op vlakken waar mijn hart ligt. Hierdoor kan ik volop genieten.

Ik heb mij ontwikkeld tot een coach/therapeut die weet en begrijpt hoe het is om (hoog)gevoelig, zelfbewust en intuïtief persoon te zijn, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een eigen onderneming of andere verantwoordelijke functie.

Met al deze eigenschappen kom ook ik regelmatig voor de uitdaging te staan mijzelf niet kwijt te raken. Ik weet inmiddels hoe ik mijn onrust, emoties of lichamelijke klachten kan vertalen. Daar waar mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en hooggevoeligheid me voorheen in de weg zaten, heb ik geleerd en ervaren dat deze me juist helpen wanneer ik ze inzet op vlakken waar mijn hart ligt. Hierdoor kan ik volop genieten.

Ik weet hoe het is om jezelf vast te zetten en daardoor:

Last te hebben van je grote verantwoordelijkheidsgevoel en schuldgevoelens.

Dingen te doen omdat ze van je verwacht worden en het zo ‘hoort’.

Jezelf te verliezen en de dingen die jij juist zo leuk vindt vaak op de tweede plaats te laten komen.

Kribbig en emotioneel te worden, en er allerlei (lichamelijke) spanningsklachten ontstaan.

Ik weet inmiddels ook hoe je je daarvan kunt bevrijden waardoor:

Je meer rust en balans kan ervaren.  

Lichamelijke en mentale spanningsklachten verminderen waardoor je kunt ontspannen en genieten.

Je zowel goed voor jezelf als voor de ander kunt zorgen.  

Je kunt doen waar je blij van wordt.   

Je jezelf kunt zijn! 

Mijn missie is:

Jou mee te nemen naar de stilte en rust in jezelf, zodat je dicht bij je eigen natuur kunt komen en gaat voelen wat je blij maakt, waardoor je jezelf durft te zijn en je eigen leven kunt leven.

Afstemmen

Als hooggevoelige kan ik goed afstemmen op wat het is dat bij jou wringt en wat jij nodig hebt. Wat cliënten mij als feedback geven is dat ik net die vraag kan stellen of opmerking kan maken die ‘raak’ is. Dat ik net dat issue er uit weet te pikken waarvan ze achteraf beseffen dat het daar juist zat te wringen.

Kennis en ervaring

Met mijn kennis en ervaring help ik je graag balans te krijgen tussen hoofd, hart en lijf, zodat ook jij jezelf terug kunt vinden. Dat gun ik iedereen. Het is een cadeau voor jezelf om hier te zijn. Even aandacht voor jou, voor de fantastische persoon die jij bent. Van dit waardevolle pauzemoment alleen al laad je weer op.

Liefdevol en humor

Mijn methodes zijn soms confronterend, altijd liefdevol en bevatten de nodige humor. Mijn neutrale, beschouwende, rustige en positieve houding, biedt jou de ruimte om jezelf te zijn, de dingen waar je tegenaan loopt te onderzoeken en te groeien zodat jij je eigen leven durft te leven, kunt ontspannen en genieten.

Op deze manier kan ik mezelf blijven terwijl ik alsnog aan de basis van de gezondheid van mensen sta.

Ook dit ben ik:

  • Ik ben introvert en hooggevoelig. In de natuur kom ik tot rust en laad ik op.
  • Ik ben gek op vogels. Ik kan er helemaal in opgaan naar vogels te luisteren en ze tussen de takken trachten te ontdekken. Je zal me op die momenten ook maar zelden zonder camera zien, want stel je toch voor dat net die ene vogel……
  • In de bergen en de zuid Limburgse heuvels ben ik in mijn element. Mijn man Luc noemt mij daarom liefkozend ‘berggeitje’.
  • Om bij dieren te blijven, ik ben een boekenworm. Lezen is een grote hobby van me, van Harry Potter tot de zeven zussen en van Jojo Moyes tot Camilla Läckberg.
  • Ik snoep bijna nooit, pure chocolade 75% is daarop de uitzondering.

Dit zijn allemaal dingen waar ik intens van geniet en die kloppen met mijn kernwaarden: rust, bewustzijn, bevlogen, vreugde en verwondering.

Dit is hoe anderen mij ervaren:

Ik wil mezelf graag goed onderhouden. Wanneer ik uit balans ben voel ik me niet prettig en raak ik op een dwaalspoor. Bij Gineke voel ik me op mijn plek, mede omdat zij ook hooggevoelig is. Gineke helpt me naar mijn gevoel door het onbewuste bewust te maken. Hierdoor kan ik i.p.v. met de hectiek van de wereld, met mijn eigen flow en eigen doel meegaan.

Angela, pedagogisch medewerker

Ik loop vast in het zoeken naar een baan. Gineke laat mij volledig in mijn waarde. Ze gaat de diepte in en herhaalt dingen waardoor ze kunnen landen. Haar sessies zijn breed. Mede door de massage aan het einde, bevatten ze precies de meerwaarde om mijn bestemming te vinden. Het geeft me inzichten en bewustwording waar ik mee verder kan.

Anke, sociaal werker

Tijdens belangrijke thema’s wilde ik graag ontspanning. Gineke is rustig, ik kan helemaal mezelf zijn. Ze prikt er doorheen wat de echte oorzaak is waarom ik me voel zoals ik me voel. Het moment zelf is fijn en ze geeft fijne handvatten waar ik thuis ook wat mee kan. Het heeft me nieuwe energie en inzichten gegeven waardoor ik me kan ontwikkelen en nog blijer wordt.

Marleen, autisme begeleider

Back To Top