Skip to content

Hoe begin je kleurijk aan een grijze dag?

Ook al ben ik een vroege vogel, tijdens grijze grauwe dagen kost het me toch moeite om uit bed te komen. Zelfs mijn favoriete plek om de ochtend te beginnen, het oud meer, laat me niet direct enthousiast uit de veren springen.

Wanneer ik dan toch de moed heb verzameld en op het punt sta op pad te gaan, komt de vraag: wel of geen camera mee? Zoals gebruikelijk is het meer een hypothetische vraag, want natuurlijk gaat de camera mee.

En gelukkig maar, want hoog in de boom tegen de grijze lucht, tekende zich het silhouet van een klapekster af. Mijn dag kon niet meer stuk bij het zien van deze vogel met z’n grijstinten en zwarte masker. Als kers op de taart bleek het onbekende geluid dat ik op de achtergrond hoorde van de wintertaling te zijn. Nog nooit van gehoord en nu zag ik tientallen van deze kleine eenden met kastanjebruine kop en groen met gele flanken.

Zo begon mijn grijze grauwe winterdag zeer kleurrijk

Back To Top