Ga naar hoofdinhoud

Mijn werkwijze

Ik stem af op jou als persoon. Wanneer je je voeten aan mijn handen toevertrouwt, luister ik naar jouw verhaal en naar wat je voeten mij vertellen. Gedurende de behandeling zelf praten we niet, zodat er op dat moment even alleen ‘ervaren’ wordt. Ik werk met zachtheid en aandacht en blijf zo binnen de grenzen van de ‘helende pijn’. Dit nodigt uit en geeft ruimte waardoor inzichten, bewustwording en balans kunnen ontstaan, wat een positieve invloed heeft op het herstel en je totale welbevinden. Aan dit mooie proces bied ik graag mijn ondersteunende hand.

De behandeling in een aantal stappen

Tijdens een behandeling lopen we een aantal stappen door die ik hieronder in kaart heb gebracht. Iedere behandeltraject is persoonlijk waardoor iedereen een ander behandelplan zal ervaren. De globale lijn leg ik graag aan je uit.

Persoonlijk behandelplan

Voorafgaand aan de eerste afspraak verzoek ik je een vragenformulier in te vullen, dat we samen doornemen op het moment dat je bij mij bent. Daarna bewandel ik de voeten met mijn duimen en vingers. Hierbij tast ik alle zones af en breng deze in kaart. Ook maak ik een foto van je voeten. Met alle informatie die hieruit naar voren komt, maak ik een persoonlijk behandelplan.

Samen op zoek naar de oorzaak

Ziekte is een signaal dat je uit balans bent. Oorzaken van de disharmonie kunnen ontstaat door verkeerde eetgewoontes, de levenswijze (stress, (nacht)rust, werk, fysieke activiteiten), omgevingsfactoren, enz. Vandaar dat ik ook samen met jou op zoek ga naar de oorzaak van je klacht, als onderdeel van de behandeling. Hierbij kijk ik naar het geheel: naar jou als persoon, je klacht en de mogelijke verbanden, zodat je zelf inzicht kunt krijgen in de oorzaak van je klachten en zo zelf een actieve rol kan spelen bij het herstel.
Komen we er tijdens de behandeling achter dat jouw klacht om een andere behandeling vraagt dan kan ik afhankelijk van de situatie IEMT integreren en ook Bachbloesems meegeven.

Evaluatie van het behandelplan

Iedere behandeling evalueren we hoe de tussenliggende periode gegaan is zodat ik kan kijken of het behandelplan nog wel passend is en deze zo nodig aan kan passen. De behandelingen duren ongeveer 75 minuten. Na afloop van de eerste behandeling krijg je van mij uitleg mee over mogelijke reacties.
Als reflexzonetherapeut stel ik geen diagnose. De behandelingen zijn dan ook geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar een aanvulling daarop. Indien nodig zal ik doorverwijzen naar de huisarts voor het stellen van een diagnose.

Gecombineerde benadering en technieken

In mijn reflexzonebehandelingen combineer ik Westerse visies en technieken met de Traditionele Chinese Geneeskunde, Chinese massagetechnieken en energetische massages. Dit houdt in dat ik het masseren van de reflexzones op de voet combineer met het masseren van de meridianen op het onderbeen of de onderarm. Dit heeft een krachtige uitwerking. Door deze gecombineerde benadering zijn de behandelingen completer en specifieker af te stemmen, want geen mens en geen klacht is hetzelfde.

Gecombineerde benadering en technieken

Wil je meer weten over mijn werkwijze?

Neem gerust contact met mij op.

Back To Top