Skip to content

Met voetreflex als basis, werk ik vanuit het holistische mensbeeld:
lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ongeacht met welke vraag of klacht je bij mij komt, ik zal je altijd vanuit deze visie benaderen.

Hierdoor kun je inzichten krijgen in waarom nu uitgerekend bij jou bepaalde dingen zich voordoen.

Met deze inzichten kan ik je behandelen en kun je zelf ook weer meer de regie in handen nemen en noodzakelijke veranderingen doorvoeren.

Afhankelijk van je klacht of vraag, kiezen we voor een bij jou passend traject en kan ook IEMT en of systemisch werk worden toegepast. Hieronder licht ik mijn methodes toe.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking.

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal: er is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Het is een poging van het lichaam om de verstoring van de gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen.

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de voeten (maar ook op de handen en oren) zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Door op deze reflexzones middels speciale technieken te masseren wordt een reactie elders in het lichaam bewerkstelligd.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten.

Reflexzonetherapie ondersteunt de gezondheid op een natuurlijke manier en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Het activeert het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. En het stimuleert het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen. Is er dan toch een keer iets dat genezen moet worden, dan is je lichaam zelf zo optimaal mogelijk in staat om veel te helen.

Je komt lichamelijk en geestelijk tot rust waardoor stressgevoelens verminderen. Het maakt dat je veerkrachtig in het leven staat en zowel fysiek als mentaal beter om kunt gaan met al wat op je pad komt.

Vastzittende energie kan weer gaan stromen waardoor niet alleen (pijn)klachten kunnen verminderen maar juist ook inzichten kunnen ontstaan.

Reflexzonetherapie is dus inzetbaar bij zowel klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Reflexzone therapie

Tijdens de behandeling combineer ik reflexzonetherapie met zienswijzen en behandelmethodes vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Ook kan ik er voor kiezen een energetische massage in te zetten.

Vanuit de visie dat lichaam en geest één zijn, is mijn zienswijze ook dat klachten dus kunnen ontstaan als herinnering en liefdevolle uitnodiging om bij jezelf te rade te gaan of je wel het leven leeft dat bij je past. Doe je wel wat jij leuk vindt, leef je wel jouw eigen leven, of ben je bezig andermans leven te leven? Heb je te veel stress op dit moment en loop je jezelf misschien voorbij? Ik kijk altijd met je mee naar mogelijke onderliggende oorzaken van een klacht.

Mijn missie is om (hoog)gevoelige mensen mee te nemen naar de stilte en rust in zichzelf. Zo kun je dicht bij je eigen natuur komen en je eigen leven gaan leven vanuit je hart. Door meer te doen wat bij je past, verminder je niet alleen je klachten, maar vergroot je ook je levensvreugde.

Daarom nodig ik je ook altijd uit tot nieuwe inzichten en het verruimen van je perspectieven. En richt ik me tijdens de behandelingen, in mijn podcast, video’s en berichten op het gebruiken van je hart als kompas, zodat je kunt leven vanuit je hart.

Afhankelijk van het traject dat we aangaan voeg ik IEMT en opstellingen toe aan de reflexzonetherapie om dat te bereiken.

IEMT

IEMT (Integral Eye Movement Therapie) is een krachtige methode die met behulp van oogbewegingen kan helpen ingrijpende levenservaringen te verwerken en los te laten. Sommige dingen zijn ergens in een hoekje van ons brein opgeslagen. Zonder dat je je ervan bewust bent, kun je hier weldegelijk nog last van hebben.

Reflexzone therapie

Met IEMT kun je de lading afhalen van stress en emoties zoals onder andere verdriet, boosheid/frustratie, angst. Zo kun je patronen die te maken hebben met deze gevoelens doorbreken en kunnen oude belemmerende patronen plaatsmaken voor nieuwe inzichten en wijsheid.

Met IEMT werken we vanuit de gevoelsbeleving. Met behulp van een aantal vragen ga je terug naar een eerste herinnering met dit gevoel waarop vervolgens de oogbewegingen worden gedaan. Dit wordt een aantal keer herhaald. De herinnering hoef je niet te vertellen mede hierdoor en doordat je je focust op de oogbeweging hoef je deze ook niet herbeleven. Dat maakt het minder belastend. Zo worden in je onderbewustzijn oude programma’s getransformeerd naar een vrijer leven en nieuwe manier van zijn.

Aangezien onze emoties vaak ten grondslag liggen aan lichamelijke klachten en aangezien welke klacht dan ook altijd een gevoel is, kan IEMT ook een positief effect hebben op fysieke klachten.

Daarnaast is IEMT een mooie methode om te gebruiken bij persoonlijke groei omdat het ook in te zetten is om inzichten en positieve gevoelens te integreren.

Na afloop kun je een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn ervaren.

In bepaalde situaties kan het wenselijk zijn om niet met oogbewegingen te werken. Ik zal dan een andere techniek inzetten met dezelfde krachtige uitwerking.

Systemisch werken ofwel Familieopstellingen

Systemisch werken gaat er vanuit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving en relaties. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet, hoe je het doet en waarom je dit zo doet.

Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van halfedelstenen om dit inzichtelijk te maken. De halfedelstenen krijgen een plek in de ruimte en representeren de mensen die deel uitmaken van een bepaald systeem. Door er van een afstand naar te kijken, kunnen thema’s en patronen aan het licht komen, waar we ons normaal gesproken niet bewust van zijn. Het verheldert je persoonlijk handelen en kan leiden tot inzichten, acceptatie en een sleutel tot oplossingen.

Zo vinden veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Door de onlosmakelijke verbinding met alle familieleden nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee, die allemaal doorwerken in ons dagelijks functioneren. Een familiesysteem heeft een volgorde, iedereen heeft een unieke plek. Sta je onbewust niet op de juiste plek, dan kan het zijn dat je (fysieke, mentale of emotionele) problemen ervaart. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk waardoor er balans komt en de energie weer kan gaan stromen.

Met systemisch werk kun je naast de systemen waar je deel van uitmaakt ook een situatie of een (lichamelijke) klacht opstellen waardoor je er van een afstand naar kunt kijken, zodat je ook op dat gebied inzicht in patronen kunt krijgen wat verandering mogelijk maakt.

Reflexzone therapie

Traditionele Chinese Geneeskunde

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) vindt zijn oorsprong in China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Niet alleen om ziekten te behandelen, maar juist om ze te voorkomen.

Binnen de TCG draait alles om harmonie en evenwicht, waarbij Qi de basis vormt. Qi is de levensenergie die door je hele lichaam stroomt via meridianen/energiebanen. Verstoringen in deze energiestroom kunnen leiden tot ziekten, terwijl het evenwichtig en harmonieus stromen van Qi je gezondheid zal bevorderen.

Reflexzone therapie

Qi is onder andere te beïnvloeden met massage en brengt lichaam en geest meer in balans.

Tijdens de behandeling masseer ik de meridianen, acupressuurpunten en reflexpunten volgens Chinese methoden en combineer ik deze Chinese massagetechnieken met de traditionele voetreflex behandeling. Dit betekent dat ik behalve de voeten, ook de onderbenen en knieën zal masseren. Afhankelijk van de oorzaak van je klacht kan het zijn dat ook je handen, armen, hoofd, oren en andere delen van je lichaam gemasseerd worden.

Reflexzonetherapie en de benadering vanuit de TCG hebben ieder op hun eigen manier invloed op lichaam en geest. Door ze te combineren kunnen ze elkaar ten positieve beïnvloeden.

Energetische massages

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Deels is deze energie zichtbaar, deels is die onzichtbaar. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat de energie vrij kan stromen. Door een blokkade in de energiestroom, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. De energetische massages zijn zachte massages met een diepe uitwerking en zijn erop gericht om stagnaties in de energiestroom op te heffen en geblokkeerde energie weer in beweging te brengen. Ze hebben uitwerking op fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. En vormen op deze manier de schakel tussen ons lichamelijke en energetische zijn.
De massages zijn inzetbaar bij klachten en bieden een waardevolle aanvulling wanneer je meer balans zoekt in je leven. Bijvoorbeeld:

  • Om in je kracht te komen
  • Om beter met emoties om te leren gaan
  • Bij zingevingsproblematiek
  • Als ondersteuning in fases van veranderingen in je leven
Back To Top