Skip to content

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking.

Reflexzonetherapie valt onder de natuurgeneeskundige behandelingen. Binnen de natuurgeneeskunde ziet men ziekte als signaal: er is een verstoorde balans in de eenheid tussen lichaam en geest. Het is een poging van het lichaam om de verstoring van de gezonde balans op te ruimen en zo het natuurlijk evenwicht te herstellen.

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de voeten (maar ook op de handen en oren) zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam. Door op deze reflexzones middels speciale technieken te masseren wordt een reactie elders in het lichaam bewerkstelligd.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten.

Reflexzonetherapie ondersteunt de gezondheid op een natuurlijke manier en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Het activeert het immuunsysteem, waardoor je minder vatbaar bent voor ziektes. En het stimuleert het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen. Is er dan toch een keer iets dat genezen moet worden, dan is je lichaam zelf zo optimaal mogelijk in staat om veel te helen.

Je komt lichamelijk en geestelijk tot rust waardoor stressgevoelens verminderen. Het maakt dat je veerkrachtig in het leven staat en zowel fysiek als mentaal beter om kunt gaan met al wat op je pad komt.

Vastzittende energie kan weer gaan stromen waardoor niet alleen (pijn)klachten kunnen verminderen maar juist ook inzichten kunnen ontstaan.

Reflexzonetherapie is dus inzetbaar bij zowel klachten als bij persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk hier de video waarin ik meer uitleg geef over reflexzonetherapie.

Reflexzone therapie

Tijdens de behandeling combineer ik reflexzonetherapie met zienswijzen en behandelmethodes vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Ook kan ik er voor kiezen een energetische reflexzonemassage in te zetten.

Traditionele Chinese Geneeskunde

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) vindt zijn oorsprong in China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Niet alleen om ziekten te behandelen, maar juist om ze te voorkomen.

Binnen de TCG draait alles om harmonie en evenwicht, waarbij Qi de basis vormt. Qi is de levensenergie die door je hele lichaam stroomt via meridianen/energiebanen. Verstoringen in deze energiestroom kunnen leiden tot ziekten, terwijl het evenwichtig en harmonieus stromen van Qi je gezondheid zal bevorderen.

Reflexzone therapie

Qi is onder andere te beïnvloeden met massage en brengt lichaam en geest meer in balans.

Tijdens de behandeling masseer ik de meridianen, acupressuurpunten en reflexpunten volgens Chinese methoden en combineer ik deze Chinese massagetechnieken met de traditionele voetreflex behandeling. Dit betekent dat ik behalve de voeten, ook de onderbenen en knieën zal masseren. Afhankelijk van de oorzaak van je klacht kan het zijn dat ook je handen, armen, hoofd, oren en andere delen van je lichaam gemasseerd worden.

Reflexzonetherapie en de benadering vanuit de TCG hebben ieder op hun eigen manier invloed op lichaam en geest. Door ze te combineren kunnen ze elkaar ten positieve beïnvloeden.

Energetische reflexzonemassages

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Deels is deze energie zichtbaar, deels is die onzichtbaar. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat de energie vrij kan stromen. Door een blokkade in de energiestroom, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. De energetische massages zijn zachte massages met een diepe uitwerking en zijn erop gericht om stagnaties in de energiestroom op te heffen en geblokkeerde energie weer in beweging te brengen. Ze hebben uitwerking op fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. En vormen op deze manier de schakel tussen ons lichamelijke en energetische zijn.
De massages zijn inzetbaar bij klachten en bieden een waardevolle aanvulling wanneer je meer balans zoekt in je leven. Bijvoorbeeld:

  • Om in je kracht te komen
  • Om beter met emoties om te leren gaan
  • Bij zingevingsproblematiek
  • Als ondersteuning in fases van veranderingen in je leven
Back To Top