Ga naar hoofdinhoud

Massagetechnieken binnen voetreflex

Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken en benaderingen. Iedere massagetechniek heeft zijn eigen unieke kenmerken. Ik behandel onder andere de reflexzones op de voeten of handen, de meridianen op armen en of benen, en ik werk met energetische massages op de voeten. Deze massagetechnieken kan ik los van elkaar inzetten, maar kunnen elkaar ook complementeren. Hoe ik deze techniek inzet ligt aan de situatie en aan jouw persoonlijke behoeften en wensen.

Massage van de reflexzones op de voet

Tijdens een voetreflexmassage worden zowel de bovenkant als de onderkant van de voeten behandeld. Het masseren van de zogenaamde reflexzones heeft een uitwerking in het lichaam op het corresponderende orgaan of systeem. Zo kan een voetreflexmassage het energiesysteem terug in balans brengen door blokkades op te heffen. Het helpt de gevolgen van stress te verlichten door een diepe ontspanning op te wekken. Door de aandacht op de voeten te richten, helpt het goed bij mensen die veel in hun hoofd zitten. Een voetreflexmassage verbetert de bloedsomloop en zenuwfunctie. Zo werkt een voetreflexmassage vitaliserend en kan het een ondersteuning bieden in iedere fase van je leven.

Massage van de reflexzones op de voet
Chinflex

Chinflex

De chinflex valt onder de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde). Binnen de TCG draait het om de Qi, de energie die door ons lichaam stroomt via de meridianen. Door deze energiebanen te masseren breng je lichaam en geest weer meer in balans. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht worden volgens Chinese methode de meridianen en reflexpunten op de handen en armen (t/m de elleboog) of de meridianen op de voeten en onderbenen (t/m de knie) behandeld.
De Chinese massagetechnieken combineer ik met de traditionele voetreflex behandeling. Beide hebben op een andere manier invloed op het lichaam, waardoor ze elkaar ten positieve beïnvloeden.

Energetische massages

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Deels is deze energie zichtbaar, deels is die onzichtbaar. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat de energie vrij kan stromen. Door een blokkade in de energiestroom, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. De energetische massages zijn erop gericht om stagnaties in de energiestroom op te heffen en geblokkeerde energie weer in beweging te brengen. Ze hebben uitwerking op fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen. En vormen op deze manier de schakel tussen ons lichamelijke en energetische zijn.
De massages zijn inzetbaar bij klachten. Daarnaast bieden ze een waardevolle aanvulling wanneer je meer balans zoekt in je leven. Bijvoorbeeld:

Energetische massages
Om in je kracht te komen
Om beter met emoties om te leren gaan
Bij zinsgevingsproblematiek
Ondersteuning bieden in fases van veranderingen in je leven
Oorreflex

Oorreflex

Dit is een zachte en zeer ontspannende behandeling van de reflexpunten op de oren.
De oren zitten dicht tegen het hoofd aan en daarom zal in eerste instantie het hoofd, door de aanraking van vingers en handen, in ontspannen toestand raken. Ook zal de doorbloeding beter gaan werken, wat zichtbaar wordt in het gezicht. Omdat het oor zo klein is, liggen de reflexzones en de grote gezichtszenuwen heel dicht bij elkaar. De afstand die afgelegd wordt naar de hersenen is ook korter. Hierdoor zullen er in het hele lichaam reacties ontstaan. Eigenlijk krijg je dus een volledige lichaamsmassage!

Neusreflex

Bij de neusreflex werkt de cliënt thuis zelfstandig met behulp van een etherische olie en een wattenstaafje. Aangezien er door de neusreflex veel afvalstoffen vrijkomen, dient deze altijd ondersteund te worden met een wekelijkse voetreflexbehandeling.
De neusreflex kan ingezet worden bij klachten aan de slijmvliezen waaronder chronische verkoudheid en hooikoorts, maar ook bij hormonale klachten zoals migraine. Het resultaat zit in de combinatie van de olie en de reflexpunten in de neus die geraakt worden met het wattenstaafje.

Handreflex

Bij de handreflexbehandeling wordt zowel de bovenkant als de onderkant van de handen behandeld. De reflexpunten op de handen worden meestal meegegeven als huiswerkopdracht. Dit ter ondersteuning tussen de behandelingen in.

Gecombineerde benadering van technieken

In mijn reflexzonebehandelingen combineer ik Westerse visies en technieken met de Traditionele Chinese Geneeskunde, Chinese massagetechnieken en energetische massages. Dit houdt in dat ik het masseren van de reflexzones op de voet combineer met het masseren van de meridianen op het onderbeen of de onderarm. Dit heeft een krachtige uitwerking. Door deze gecombineerde benadering zijn de behandelingen completer en specifieker af te stemmen, want geen mens en geen klacht is hetzelfde.

TCM, voetreflex, energetische massages, klankschalen

Ben je benieuwd of reflexzonetherapie iets voor jou is?

Of wil je graag dit persoonlijk bespreken? Neem dan contact op en plan een afspraak in.

Back To Top