Skip to content

Mijn methodes

Veel mensen die ooit met een klacht bij mij binnen kwamen, bleven met regelmaat komen om zichzelf goed te onderhouden. Ik merkte dat ik goed in staat ben keer op keer de vinger te leggen op wat de onderliggende oorzaak is van hun ongemakken. Gaandeweg ging ik steeds meer coachende onderdelen toevoegen en ontdekte ik hoe waardevol het effect daarvan is op de uitwerking van de reflexzonemassage en andersom. Zo ontstond een andere werkwijze: reflexzonetherapie combineren met IEMT en coaching. Het combineren van deze methoden in iedere sessie zorgt ervoor dat ze elkaar direct versterken en aanvullen, waardoor het effect groter is dan de som der delen.

Wat kun je verwachten van mijn werkwijze?

Het hebben van een klacht (fysiek, mentaal of emotioneel) is een signaal van het lichaam dat je uit balans bent. Samen met jou ga ik op zoek naar de achterliggende oorzaak. Ik ga met je in gesprek en ik kijk met je naar je leefwijze en welke verbanden er zijn. Soms krijg je eenvoudig inplanbare, leuke oefeningen mee. Mijn doel is om je inzichten te geven zodat je gaat begrijpen waarom je reageert zoals je dat doet en je uitdagen daar ook anders naar te kijken en mee om te gaan. Door veranderingen door te voeren die beter bij je passen heb je zelf de regie en zal je meer vrijheid gaan voelen.

De reflexzonetherapie helpt om opgedane inzichten te doen landen en met de massage kan ik ook je lichaam als ingang gebruiken om veranderingen te bewerkstelligen.

Daarnaast kan ik er voor kiezen om IEMT of familieopstellingen in te zetten om je bij je kern te doen komen en je balans te optimaliseren.

Hieronder licht ik de verschillende methodes toe:

Het effect van mijn methodes

Het combineren van mijn behandelmethodes zet diepgaande veranderprocessen in beweging. Het helpt je bewustzijn te vergroten en zorgt voor een verandering van hoe je kijkt naar dingen. Dit maakt het mogelijk om te veranderen en te leren omgaan met veranderingen. Het is de weg naar jouw authentieke staat van zijn, naar een leven vanuit jouw waarden en met jouw kwaliteiten. Je krijgt tools aangereikt om in een bepaalde situatie jezelf te coachen.

In dit proces van persoonlijke ontwikkeling werk ik vanuit het hart, met wat op dat moment aanwezig en nodig is. Ik stem af op wat het meest passende is voor jou in betreffende situatie: dieper ingaan op iets tijdens het gesprek, een (inzichts-)oefening, IEMT of een opstelling, en welke voetreflexmassage om de sessie mee af te ronden.

IEMT

IEMT (Integral Eye Movement Therapie) is een krachtige methode die met behulp van oogbewegingen kan helpen ingrijpende levenservaringen te verwerken en los te laten. Sommige dingen zijn ergens in een hoekje van ons brein opgeslagen. Zonder dat je je ervan bewust bent, kun je hier weldegelijk nog last van hebben.

Met IEMT kun je de lading afhalen van stress en emoties zoals onder andere verdriet, boosheid/frustratie, angst. Zo kun je patronen die te maken hebben met deze gevoelens doorbreken en kunnen oude belemmerende patronen plaatsmaken voor nieuwe inzichten en wijsheid.

Met IEMT werken we vanuit de gevoelsbeleving. Met behulp van een aantal vragen ga je terug naar een eerste herinnering met dit gevoel waarop vervolgens de oogbewegingen worden gedaan. Dit wordt een aantal keer herhaald. De herinnering hoef je niet te vertellen mede hierdoor en doordat je je focust op de oogbeweging hoef je deze ook niet herbeleven. Dat maakt het minder belastend. Zo worden in je onderbewustzijn oude programma’s getransformeerd naar een vrijer leven en nieuwe manier van zijn.

Aangezien onze emoties vaak ten grondslag liggen aan lichamelijke klachten en aangezien welke klacht dan ook altijd een gevoel is, kan IEMT ook een positief effect hebben op fysieke klachten.

Daarnaast is IEMT een mooie methode om te gebruiken bij persoonlijke groei omdat het ook in te zetten is om inzichten en positieve gevoelens te integreren.

Na afloop kun je een gevoel van bevrijding, verlichting en welzijn ervaren.

Systemisch werken ofwel Familieopstellingen

Systemisch werken gaat er vanuit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving en relaties. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet, hoe je het doet en waarom je dit zo doet.

Binnen mijn praktijk maak ik gebruik van halfedelstenen om dit inzichtelijk te maken. De halfedelstenen krijgen een plek in de ruimte en representeren de mensen die deel uitmaken van een bepaald systeem. Door er van een afstand naar te kijken, kunnen thema’s en patronen aan het licht komen, waar we ons normaal gesproken niet bewust van zijn. Het verheldert je persoonlijk handelen en kan leiden tot inzichten, acceptatie en een sleutel tot oplossingen.

Zo vinden veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Door de onlosmakelijke verbinding met alle familieleden nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee, die allemaal doorwerken in ons dagelijks functioneren. Een familiesysteem heeft een volgorde, iedereen heeft een unieke plek. Sta je onbewust niet op de juiste plek, dan kan het zijn dat je (fysieke, mentale of emotionele) problemen ervaart. Een opstelling geeft weer hoe de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen in het betreffende systeem zijn. Door herkenning van de dynamiek is verandering mogelijk waardoor er balans komt en de energie weer kan gaan stromen.

Met systemisch werk kun je naast de systemen waar je deel van uitmaakt ook een situatie opstellen waardoor je er van een afstand naar kunt kijken, zodat je ook op dat gebied inzicht in patronen kunt krijgen wat verandering mogelijk maakt.

Reflexzonetherapie

Het inzetten van reflexzonetherapie als afronding van iedere sessie helpt om opgedane inzichten te doen landen. Met de massage kan ik ook je lichaam als ingang gebruiken om van binnenuit voor beweging en inzichten te zorgen. Hieronder leg ik dit nader uit.

Uitgangspunt bij reflexzonetherapie is dat onder andere op de handen, voeten en oren zich zones bevinden die corresponderen met alle organen en weefsels in het lichaam, de zogenaamde reflexzones. Door op deze punten, middels speciale technieken, met duim of vingers druk uit te oefenen, wordt een reactie bewerkstelligd in het ermee corresponderende deel binnen jouw systeem.

De traditionele voetreflexmassages combineer ik vaak met massagetechnieken uit de TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde). Binnen de TCG draait het om de Qi, de energie die door ons lichaam stroomt via de meridianen. Door deze energiebanen te masseren breng je lichaam en geest weer meer in balans. Beide technieken hebben op een andere manier invloed op het lichaam, waardoor ze elkaar ten positieve beïnvloeden.

Reflexzonetherapie gaat uit van het holistisch mensbeeld; lichaam en geest zijn één en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Massage van de voeten heeft dan ook zowel een lichamelijke als geestelijke werking. Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voeten en is behandelbaar via de voeten. Reflexzonetherapie ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellende vermogen. Hierdoor heeft het op een natuurlijke manier effect op de gezondheid en helpt het de balans te herstellen dan wel te behouden. Dit komt mede doordat door aanraking je oxytocineniveau stijgt. Oxytocine is een van de gelukshormonen. Oxytocine doet je gelukkiger voelen en zorgt ervoor dat je minder snel in de stress schiet of overprikkeld raakt.

Vanwege het ontspannende effect van reflexzonetherapie kom je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust. Hierdoor verminderen stressgevoelens en kom je beter in je vel te zitten.

Je voeten zijn het andere uiteinde van je hoofd. Aangezien we vaak in ons hoofd zitten heeft reflexzonetherapie juist de aardende uitwerking waardoor je weer beter kunt voelen hoe het werkelijk met je is.

Resultaat van mijn werkwijze

Je gaat een optimale balans ervaren op alle 4 de niveaus waaruit de mens bestaat: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Dit helpt om goed voor jezelf te zorgen, ruimte te ervaren om jezelf te zijn, de dingen waar je tegenaan loopt te onderzoeken en te groeien, zodat je je eigen leven durft te leven, kunt ontspannen en genieten.

Stressgevoelens zullen verminderen en je levensvreugde wordt bevorderd.

Back To Top